Track: The Right Language for the Job

Location: Churchill, G flr.

Day of week: Tuesday

We're polyglot developers. Learn languages that excel at very specific tasks and remove the undifferentiated heavy lifting in their specific domain.

Track Host: Andrea Magnorsky

Functional Languages Programmer

I ended up as a Software Developer, I am pretty sure there was no other viable option. My current technical interests are F#, games, programming languages and philosophy of computing . I really enjoy finding different ways to write code, sometimes for performance, other times for succinctness, sometimes, just because you can, there is no better way to learn than trying. When I am not working I tend to play with Haskell or other languages or cats Conferences and meetups are a great way to learn more, so I try to help when I can to make them happen. For that reason I co-organise Functional Kats and GameCraft. I also speak at local and international conferences like CodeMesh, Progressive.Net, ProF#, Lambda Days and many more.

CASE STUDY TALK (50 MIN)

10:35am - 11:25am

Failing and Succeeding with Obscure Languages

The last decade of my career has been defined by two obscure languages: Racket and Scala (before it was cool). I've had very difference experiences with each. After a few years I was forced to abandon commercial work in Racket, whereas Scala has grown a  healthy industry and shows no time sign of stopping.

In this talk I'll describe my experiences with each language, and what I've learned about when to invest in new languages.

Noel Welsh, Founding partner @underscoreio
CASE STUDY TALK (50 MIN)

11:50am - 12:40pm

Languages Open Space

CASE STUDY TALK (50 MIN)

1:40pm - 2:30pm

Rust Presentation

Presentation details will follow soon.

Steve Klabnik, Rust Core Team
CASE STUDY TALK (50 MIN)

2:55pm - 3:45pm

Languages Presentation

Presentation details will follow soon.

Ron Pressler, Founder & CEO @puniverseco (Parallel Universe)
CASE STUDY TALK (50 MIN)

4:10pm - 5:00pm

Languages Presentation

Presentation details will follow soon.

Irina Guberman, Principal Product Architect @xaptuminc
CASE STUDY TALK (50 MIN)

5:25pm - 6:15pm

Languages Presentation

Presentation details will follow soon.

Tracks